Wat je wilt weten over Microblading: Risico's, Genezing, Nazorg, Indicaties, Contra-indicaties, en meer!

Algemene Informatie

Wat is microblading? Is microblading permanente make-up? Tatoeage?

Microblading is een verfijnde techniek waarbij met een handmatige pen en steriele naaldjes hyperrealistische haartjes worden nagebootst. Ja, microblading is een vorm van tatoeage, een verfijnde permanente make-up.

Wetgeving

Hoe bereid ik me voor?

Je mag met je eigen make-up en potloden naar de consultatie komen, zodat ik een idee krijg van hoe jij je wenkbrauwen graag wilt. Samen bekijken we de mogelijkheden, en ik geef je professioneel advies.

Is microblading pijnlijk?

Afhankelijk van je persoonlijke pijngrens kan de behandeling als pijnlijk of eerder beperkt pijnlijk worden ervaren. Prikkelingen zijn normaal tijdens de behandeling, en ik gebruik een efficiënte en wettige verdoving om het comfort te verhogen.

Risico's en Nazorg

Hoe verloopt de genezing?

Je kunt na de behandeling lokale gevoeligheid, tintelingen en roodheid ervaren. Het is belangrijk om een helende zalf dagelijks aan te brengen en de korstjes/velletjes niet te krabben voor optimaal resultaat. De genezing verloopt meestal vlot.

Dag 1-10 dagen na de behandeling:

De kleur is intens. De fijne velletjes of korstjes verdwijnen na 3-7 dagen, afhankelijk van je genezing. Je kunt gewoon autorijden. Vermijd water, shampoo, zeep, of andere producten op de wenkbrauwen tijdens de genezing. Na 4-6 weken kom je terug voor een bijwerking, inbegrepen in de prijs.

Voordelen en Nadelen van Microblading

Voordelen van microblading:

 • Geen potloden meer nodig.
 • Natuurlijke hyperrealistische wenkbrauwen.
 • Volle wenkbrauwen, haartje per haartje getekend.
 • Wenkbrauwen zijn op de juiste manier hertekend.
 • Ideaal voor mensen met een allergie voor natuurlijke make-up.
 • Elke dag stralen met minimale inspanning.
 • Asymmetrie wordt lichtjes gecorrigeerd.
 • Littekens in de wenkbrauw worden gecamoufleerd.
 • Tijdsbesparing.

Nadelen van microblading:

 • De behandeling kan als pijnlijk worden ervaren, maar ik gebruik een efficiënte verdoving om dit te minimaliseren.
 • Het resultaat moet jaarlijks worden bijgewerkt, wat normaal is.
 • Indien niet professioneel uitgevoerd, kan het moeilijk zijn om microblading te verwijderen.

Waarop te letten?

Kies een ervaren expert die deze techniek dagelijks uitvoert. Bekijk foto's op de website en sociale media. Let op de hygiëne in de praktijk. Een professionele uitstraling en een goed gevoel bij de expert zijn cruciaal.

Veiligheid en Hygiëne

Indien professioneel uitgevoerd, is microblading volkomen veilig. Ik gebruik professioneel materiaal, veilige pigmenten en wettige verdoving. Alle behandelingen worden uitgevoerd in optimale hygiënische omstandigheden, conform de normen van FOD Gezondheid. Onze pigmenten aan de nieuwe Reach-verordening van Reach 2022

Indicaties en Contra-indicaties

Indicaties:

 • Geen wenkbrauwen meer hebben.
 • Asymmetrie in de wenkbrauwen.
 • Lokaal of volledig haarverlies (alopecia).
 • Moeite hebben met tekenen of geduld verliezen.
 • Allergisch zijn voor conventionele make-up.
 • Gezichts- of motorische problemen hebben.

Contra-indicaties:

Tijdens de consultatie bespreken we of de behandeling geschikt is, afhankelijk van factoren zoals zwangerschap, medicatiegebruik, huidaandoeningen en leeftijd (onder 18 jaar vereist ouderlijke toestemming).

Complicaties

Infecties kunnen altijd optreden, zelfs onder de beste hygiënische omstandigheden. Daarom werk ik uitsluitend met steriele naalden en optimale hygiëne. Controleer of de professional de verplichte hygiënecursus heeft gevolgd voor gemoedsrust.

Behandeling en Nazorg

Duur van de behandeling:

De behandeling duurt ongeveer 2-3 uur, dus neem de tijd. Je kunt direct na de behandeling naar huis rijden, zonder gezwollen ogen of ongemak.

Na de behandeling:

Er zijn geen bijwerkingen na de behandeling, aangezien er geen medicatie wordt gebruikt. Het resultaat houdt doorgaans ongeveer 1 jaar, afhankelijk van factoren zoals opvolging van instructies, zonblootstelling, medicatie-invloeden en hormonale veranderingen.

De kleur is donker na de behandeling:

Direct na de behandeling lijkt de kleur donkerder dan verwacht, wat normaal is. In de weken na de behandeling zal de kleur geleidelijk aan lichter worden tot het gewenste resultaat bereikt is.

Voor verdere vragen of om een vrijblijvende consultatie te plannen, kun je me bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is wettelijk verplicht om eerst een consultatie te hebben alvorens een behandeling te boeken. We kijken ernaar uit om je te helpen stralen met prachtige wenkbrauwen!